Een Amazon Live-influencer over het maken van boeiende livestreams

30 juni 2021 | Door: Heather Eng, sr. Hoofdredacteur

In het afgelopen jaar, toen veel mensen over de hele wereld thuis waren en ver van hun vrienden en familie, had Carla Stevenné het gevoel dat ze hen kon helpen om broodnodige connecties te creëren.

"Ik kon die leegte door corona het afgelopen jaar vullen, omdat mensen mijn streams bekeken,'' zegt ze. "In de chat zeiden ze: 'Ik ben zo blij dat dit bestaat. Het voelt alsof ik hier gewoon met mijn vriendinnen ben.'"

Stevenné is een Amazon Live-influencer en het talent achter 'BEAUTYBYCARLA'. Stevenné deelt elke doordeweekse dag make-uptutorials en vondsten op het gebied van wonen en mode.

"Bovendien leer ik mensen wat terwijl ik het doe,'' zegt ze. "Ik vind het enorm leuk om met mensen te kunnen delen hoe ze hun make-up moeten doen, maar ook om de nieuwste producten en trends te delen, en ze regelmatig op de hoogte te houden van gloednieuwe producten."

Naast de tips en trends heeft Stevenné een bloeiende community gekweekt die geworteld is in echte vriendschappen. Shoppers kijken dagelijks om Stevenné vragen te stellen en in realtime met elkaar te chatten.

"Ik heb mijn bedrijf en merk op Amazon Live opgebouwd door consistentie en door echt contact te maken met de mensen die kijken,'' zegt ze. "Ik zie het niet als een plek om alleen maar een product te verkopen. Ik zie het als een plek om contact te kunnen maken met gelijkgestemde individuen die allemaal van make-up of mode houden."

Merken van elke omvang blijven livestreaming gebruiken om in realtime contact te maken met klanten en digitale gemeenschappen op te bouwen die locaties over de hele wereld beslaan.

Tijdens een recent Adweek 'At Home'-panel, gepresenteerd door Amazon Ads, deelde Stevenné advies over hoe merken via live, interactieve content een sterke community kunnen creëren.

Carla Stevenné, Amazon Live-influencer.

Wees authentiek en consequent

Volgens Stevenné zijn er twee beste praktijken om kijkers in realtime aan te trekken en contact met ze te maken: Authentiek en consequent zijn.

"Wees authentiek voor jezelf,'' zegt Stevenné. "Als je live bent, kun je niet doen alsof. Je kunt niets knippen. Je kunt niets bewerken. Wie er ook kijkt, ze kunnen die energie voelen omdat het live is. Het is als een FaceTime-gesprek met je familie of je vrienden. Dus zorg ervoor dat je echt jezelf bent."

Daarnaast: "Je moet ervoor zorgen dat je een community bouwt,'' zegt ze. "En de beste manier om de community op te bouwen is door consequent te zijn. Als je een schema hebt opgezet, weten ze wanneer ze moeten kijken. Ik heb mensen die elke dag naar mijn Lives kijken. Er zijn mensen die om de dag kijken. En dan zijn er mensen die één keer per week kijken. Maar als [de livestreams consequent zijn], weet iedereen dat ze er zijn."

Ontwikkel rituelen en engageer in realtime

Stevenné heeft talloze manieren ontwikkeld om betekenisvolle relaties te bevorderen, niet alleen tussen haar en haar kijkers, maar ook tussen leden van de community.

"Ik heb kijkers die er elke dag bij zijn, en die noem ik 'de Carla Crew','' zegt ze. "En elke keer als iemand bij de Carla Crew komt, stel ik ze voor. Ik heb een kort introductieliedje. En dan stuur ik ze een virtuele knuffel en zo bouwen we een band op. Ze sturen virtuele knuffels terug. Ik heb het gevoel dat mensen die introductie waarderen. Ze voelen zich welkom en ze willen terugkomen naar mijn Lives."

Stevenné overweegt en beantwoordt ook de verzoeken die ze van haar publiek ontvangt. Als iemand haar bijvoorbeeld om tips vraagt over het dragen van paarse oogschaduw, reageert Stevenné tijdens de stream en zegt ze dat ze de volgende dag een look met paarse oogschaduw zal doen.

"En ze kijken en zijn enthousiast,'' zegt ze. Ze vraagt kijkers ook om terug te komen nadat ze een product hebben geprobeerd en haar te laten weten wat ze ervan vonden. "Ik maak echte connecties en iedereen maakt ook contact in de chat, wat helpt bij het opbouwen van mijn community, en ze blijven terugkomen."

Kijkers hebben vriendschappen gevormd door de livestreams van Stevenné. "Iedereen praat en ze worden echt vrienden,'' zegt ze. "Het voelt alsof we in dezelfde kamer zitten. We hebben een gesprek. We maken ons samen klaar."

Blijf op de hoogte van de behoeften van je community

In het afgelopen jaar, toen veel mensen thuis waren, wendden kijkers zich vaak tot Stevenné voor advies over hoe ze make-uptinten en foundations konden combineren.

"Normaal gesproken kunnen mensen naar de winkel gaan om de match voor hun tint te selecteren,'' zegt ze. "Ze kunnen de foundation op de rug van hun hand uitproberen, op hun huid testen en zien hoe het eruitziet. Maar nu iedereen thuis was, keken ze naar mijn livestreams."

Stevenné stelde kijkers diepgaande vragen over hun huid en deed daarna aanbevelingen. Hetzelfde gold voor mode, waarbij kijkers advies en informatie aan Stevenné vroegen over verschillende producten.

Stroomlijn de winkelprocessen

Stevenné denkt ook dat Amazon Live haar helpt om haar doelgroep een gestroomlijnde winkelervaring te bieden.

Als ze bijvoorbeeld over een specifieke lippenstift praat, verschijnt die lippenstift in de carrousel onder haar livestream, zodat klanten gemakkelijk kunnen vinden waar ze het over heeft.

"Mensen hebben wel eens een vraag gesteld in mijn chat op mijn livestream terwijl ik iets deelde, en ik beantwoordde de vraag, en dan zeiden ze: 'Oké, ik ga dit nu aan mijn winkelwagentje toevoegen','' zegt Stevenné. "Ze laten me weten dat ze het net hebben gekocht omdat ik die vraag live heb beantwoord."

"Als je op Amazon zit, ga je live en de producten zijn er,'' gaat ze verder. "Je hoeft niet naar een moeilijk te vinden plaats om die producten te kopen. En ik heb het gevoel dat de klanten het echt geweldig vinden. Ze komen altijd terug om te kijken. En nogmaals, wanneer ze iets kopen, herinner ik ze er altijd aan: 'Kom terug naar mijn Live, laat me weten wat je van het product vindt.'"

Meer informatie over Amazon Live.